LW-designed Raffles Hotel in Shenzhen integrates stunning panoramas

LW-designed Raffles Hotel in Shenzhen integrates stunning panoramas
Published: 25 August 2019 - 6:30 a.m.

Dubai-based architecture and interior design practice LW Design has finished the interiors of Raffles Hotel in Shenzhen, China, overlooking the Pearl River Delta.

Situated on the top floors of a sleek, 80-storey skyscraper, LW’s Dubai team was tasked with incorporating the stunning Shenzhen Bay views.

“We were challenged to work around the views, we wanted to integrate them into the design rather than block them out,” said Pia Sen, associate interior designer at LW, said.

Visitors travel from the ground floor entrance up to the hotel’s Sky Lobby on the 34th floor, which uses a mix of timber, marble and metal paired with other accents.

The 168 rooms and suites adopt a warm and neutral colour tone, with nature-inspired hues of jade and light blue picked for the loose rugs, cushions and quilts. These colours are also reminiscent of Shenzhen Bay and connect the guests to the hotel’s geographical context.

LW reinforces this homage to traditional design by introducing traditional cultural furniture, while the presidential suite makes use of rich fabrics, strong metals and warm amber shades.

A journey from dark to light has been carefully designed for the hotel spa. Bronze, herringbone oak floors and wall coverings work together to create a comforting and luxurious space.

There are also four food and drink outlets in the hotel, each with a distinctive interior design. The ground-floor cake shop resembles a bespoke jewellery store. The all-day dining restaurant adopts a subtle Chinese theme with a black lacquered door and duck egg blue shagreen inset.

The Japanese restaurant is more contemporary, with black marble floors, black timber and rose gold metal works.

Built-in fireplaces and light timber floors with buttoned Chesterfield sofas create a sophisticated setting for the Writer’s Bar, located through hidden library doors.

“The real emphasis throughout this project was to create an ambience which reflects everything a guest would wish for in their home, whilst adding the conveniences that a hotel brings” Sen said. “And being able to draw on the surrounding beauty gave us a clear direction from the start.”

Click here to add your comment

Please add your comment below
Name
Country
Email
Your email address will not be published
Captcha